Блог

Храм двенадцати апостолов и часовня вмч. Георгия Победоносца в МАУП в Киеве

Конфессия: Украинская Православная Церковь

Вернуться

У 2002 році за ініціативою відомого українського вченого, професора Георгія Васильовича Щокіна та по благословенню Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського та всієї України Володимира (Сабодана), за особистою підтримкою професора Київської Духовної Академії протоієрея Віталія Косовського, професора Київської Духовної Академії Миколи Забуги, доцента Київської Духовної Академії архімандрита Іларія (Шишковського) (нині, — єпископ Макарівський, вікарій, Київської Митрополії) виник проект створення кафедри православної культури та теології МАУП. Багатогранна духовно-просвітницька діяльність кафедри — реальний приклад синергії світської і релігійної освіти. Завдячуючи цьому сучасні студенти у процесі навчання вивчають такі дисципліни, як: «Основи християнської моралі», «Історія християнської Церкви», «Введення в теологію» і «Християнська соціальна доктрина».

При Міжрегіональній Академії управління персоналом МАУП створено духовно-просвітницький центр імені Святих Апостолів, постійно діє академічний храм на честь Собору Дванадцяти Апостолів (новомучеників Сербських), каплиця на честь Святого Георгія Побідоносця (практика заснування християнських храмів, при університетах існує у всіх розвинених та визнаних університетах світу, прикладом цього є університети: Америки, Великобританії, Швейцарії та інші). На території Київського майданчика МАУП розташовані пам’ятники святому рівноапостольному святому великому князю Володимиру, святій рівноапостольній великій княгині Ользі, святителю Петру Могилі, преподобному Нестору Літописцю, святим рівноапостольним братам Кирилу і Мефодію.

У МАУП друкуються навчальні посібники з основ православної віри, основ християнської етики, релігійної філософії і релігієзнавства. Іншими словами це дає змогу не лише в глибині серця відчувати віру в Бога, а й в процесі освіти, земного покликання бути причетними до Божого розуму, ласки, любові та христової істини. Що на сьогодні і є реальним вкладом в розвиток духовності та відродження українського народу та держави. Православна духовність, яка через освітню сферу та практичну літургійну діяльність включається в суспільний процес життя сучасного людства,  повинна розглядатися як підвалена справжнього життя та справжнього гуманізму. 

Храм двенадцати апостолов и часовня вмч. Георгия Победоносца

Храм двенадцати апостолов и часовня вмч. Георгия Победоносца в МАУП в Киеве. Венчание, крестины

Заказать видеосъемку крестин, видео венчания от студии ArtSpace в Храме можно по телефонам:

  • +38063 6491833
  • +38095 5666494 (viber)
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Примеры видеосъемки крестин. Примеры видео венчания.


Престольне свято — 13 липня - Академічний храм на честь Собору Дванадцяти Апостолів Міжрегіональної Академії управління персоналом (МАУП).

Центр діє за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира.

День ангела настоятеля: 16 жовтня — День пам’яті святого Діонісія Ареопагіта.

При храмі діє духовно-просвітницький Центр імені Святих Апостолів.

Святині. У вівтарі храму зберігається хрест з пам’ятника святій княгині Ольги, який розташований у МАУП. Хрест був вкрадений и чудесно повернутий до Академії, по молитвам святої княгині Ольги.

Рекомендуем статью: "Как выбрать церковь для Крестин в Киеве и области"
Примеры видео и стоимость видеосъемки крестин: "Видеосъемка и фотосъемка крестин"
Примеры видео и стоимость видеосъемки венчания: "Видеосъемка и фотосъемка Венчания"

Актуальную стоимость видео на крестины можно увидеть здесь.

Примеры видеосъёмки крестин в разных храмах:

ПОЗВОНИТЕ НАМ
© 2009-2022 Видеооператор Студия ArtSpace